5 måsten i det moderna köket

Ett modernt kök är drömmen för många och när det blivit dags att genomföra en köksrenovering för att nå dit finns många val man kan göra. För att göra köket extra modernt finns idag många tillval man kan göra för att få till den där rätta känslan. Nedan kan du läsa mer!

Stilren inredning

Det självklara valet vid en köksrenovering i modern stil är att välja en inredning som är stilren. Undvik luckor med lister och stuckaturer – satsa på släta, kanske till och med högblanka luckor istället – gärna i en neutral färg. Istället för kakel kan man välja en slät köksskiva bakom diskho och spis och på bänkarna kan man välja till exempel en bänkskiva i betong eller sten.

Kyl-, och frys med många finesser

Visste du att man kan se vad man har i sitt kylskåp utan att öppna dörren? Visste du att man kan surfa på nätet med sitt kylskåp och att man kan få kolsyrat vatten direkt från det? Dagens kylar och frysar har enormt många finesser och funktioner och vill man ha ett riktigt modernt resultat av sin köksrenovering bör man se sig om efter en kyl, – och frys som hjälper till med det.

För att kunna se vad som finns där inne utan att öppna dörren, samt för att kunna surfa på nätet behöver man en kyl och ska renovera göteborg med https://badrumsrenoveringargöteborg.se, – och frys med skärm. Tycker man att det är att ta i lite väl, och att det kanske gör att ens köksrenovering drar iväg rent kostnadsmässigt, kan man välja en med vatten, – och ismaskin där man kan fylla upp sitt glas från dörrens utsida.

Förutom yttre finesser och funktioner finns även en rad andra saker som kan vara värda att kolla efter när det kommer till insidan. Idag har många modeller olika kylzoner, vilket bland annat gör att maten håller längre.

Inbyggd vinkyl

Detta är någon som syns mer och mer i samband med köksrenovering – den inbyggda vinkylen. Att ha en sådan ger både ett modernt och exklusivt intryck och visst är det lyxigt att kunna plocka fram en flaska vin med perfekt temperatur när man bjuder hem vännerna på middag när ens köksrenovering har nått sitt slut. Vinkylar finns i många olika storlekar och viktigast av allt för den som vill ha en sådan är att man väljer en som är just inbyggbar.

Upplysta skåp

Ett annat måste vid en köksrenovering i modern tappning är att se till att installera belysningen i skåpen. Här gäller det inte bara vitrinskåp med glasdörrar utan i alla skåp – inklusive sopskåpet. Även om det inte syns när man stiger in i köket, utan att öppna någon lucka eller låda, så är även detta något som gör att det nya köket känns väldigt modernt. Dessutom är det praktiskt och snyggt!

Pop-up eluttag

Något som är modernt, men kanske framförallt praktiskt, är så kallade pop up eluttag. Det är alltså eluttag som kan fällas upp och ned i köksinredningen – passar till exempel perfekt på en köksö. Tryck på locket så poppar eluttagen upp och tryck igen för att dölja dom när dom inte används! Glöm dock inte att en elektriker måste utföra alla installationer i samband med din köksrenovering.