Alternativ för renovering - Bra investering - Lantlig stil på kök - Utföra badrumsrenoveringar 

Golvslipning & Behandling 

Golvslipning kan göras både på parkett/trägolv som betonggolv. Dessa har en slipyta där du har möjligheten att slipa ner golvet på. Slipytan varierar beroende på golv och fabrikat därav varierar även antalet gånger som golvet kan slipas. Ett golv som slipas kan förvandla ett helt rum till ett helt nytt rum. Möjligheten att golven går att slipas gör även att livslängden för golven ökar. Golv kommer att nötas ut till sist och då är en slipning att föredra. Med en slipning av golv finns möjligheten till att få tillbaka dess lyster med olika behandlingar eller byta färg på den och få en helomvändning i rummet. Golvslipning ger dig många alternativ att förnya ditt golv på. Det finns många företag (klicka här) som kan anlitas för detta men det går att utföra själv också. 

Olika behandlingar för golvet 

När ett golv är slipat finns det olika behandlingar att använda sig av till ytan av golvet. Exempel på ytbehandlingar är olja, lack, hårdvaxolja, infärgning, såpa eller lut. Behandlingarna passar in på olika golv och ger olika slitstyrka. 

Behandling med olja: Med Olja så kommer det ge golvet en levande känsla i träets färg. Denna olja skapar även ett skydd mot slitage och förebygger att inte vätska, smuts ska tränga sig igenom träet. 

Behandling med hårdvaxolja:  Detta är ett mellanting av olja och lack. Med denna behandling finns möjligheten att färga golvet genom pigmenterad hårdvaxolja. Behandlingen ger en slitstark yta på golvet och här finns möjlighet att välja bland olika glanstal. 

Behandling med lack:  Är den vanligaste behandlingen av trägolv. Lacket skapar ett väldigt starkt skydd för golvet. Denna skyddande yta lägger sig på trädet och skapar ett mycket slitstarkt golv. Här finns möjligheten för mängder med olika glanser exempelvis matt, ultramatt, sidenmatt och blank. Allt efter vilken känslan som eftersträvas av golvet. 

Behandling med infärgning:  För att en infärgning ska bli bra så ställs det höga krav på slipningen av golvet. Själva färgen som används är bets eller lasyr. Skillnaden mellan dessa är att betsen tränger sig in genom träet medan lasyren stannar på toppen av golvet. Färger som finns att välja bland är många, några exempel på färg kan vara valnöt, blå vit, grå, röd med flera. Infärgning sker alltid före ytbehandling av golvet. Ytbehandlingar som används efter infärgning är antingen lack eller hårdvaxolja. 

Behandling med såpa & lut:  Att använda sig av såpa är en gammal golvbehandlingsmetod. Denna ger inget skydd i början utan den byggs succesivt på ju mer du såpar golvet. I början rekommenderas det att såpa golvet 3-4 gånger i veckan därefter 1 gång i veckan. Lut används som behandling speciellt för furu/grangolv. Detta för att motverka att golvet gulnar med åren.