Företagsideer - Huspriser - Lantlig stil på kök - Spisar & Kylskåp

Tips för renovering direkt

Köket är inte endast en plats för matlagning, det är med all rätt även den mest naturliga platsen i ett hem att umgås, trivas och mötas i. Köket är och förblir “hemmets hjärta” och därav är det även platsen som många vill lägga ner lite mera själ, mera omsorg och extra tid på när det blivit dags för en köksrenovering. Ett kök skall vara trivsamt, funktionellt och en naturlig plats för samvaro, sammantaget kan det vara en god idé att investera tid till lite eftertanke inför en stundande köksrenovering. Här kommer en del tips för att ni skall lyckas med köksrenoveringen.

Vad passar in i köket?

Köket bör stiliseras utefter hemmets specifika charm och unika själ, det får inte bli en alltför bjärt kontrast mot resterande rum och hemmet som helhet. Stilsäkerheten  bör beaktas utefter när huset byggdes, hur resterande rum ser ut och självklart efter ert egna tycke och smak! Ett unikt och charmigt sekelskifteshus kan med fördel färgsättas i gräddvitt, med beslag, handtag och knoppar i exempelvis koppar eller mässing. Köket i ett funkishus kan renoveras med en retrokänsla, där 50- och 60-talet genomsyrar färgsättning eller andra detaljer vid renoveringen. Modernare arkitekthus kan passa med slätare former, ljusa färger och striktare design – för att specifikt bibehålla känslan av modernitet.

Praktiskt, ombonat och inbjudande

Köket är inte bara en plats för samtal, möten och att umgås vid middagsbordet. Det är även plats för matlagningen, ingen vill famla runt i köket bland skåp, luckor och lådor som är krångligt placerade och opraktiska vid köksarbetet. Vid en köksrenovering är även den praktiska biten vid matlagningen en viktig aspekt av hur köket uppfattas när det används. Enkelheten att nå lådor, skåp och annat vid matlagningen bör inte bortprioriteras vid en köksrenovering, i synnerhet inte om köket används flitigt och ger smakupplevelser som gästerna sent skall glömma.