Alternativ för renovering - Företagsideer - Huspriser - Lantlig stil på kök - Spisar & Kylskåp

Renoveringstips som gör köket till en lantlig dröm

En av dom mest populära stilarna som folk väljer när det är dags för en köksrenovering är den lantliga stilen. Det är vacker, inbjudande och känns ombonad och varm. Här är verkligen en plats att samlas för att umgås, baka bullar och bara vara på. Nedan följer några tips för den som planerar att genomföra en köksrenovering i just lantlig stil.

Val av luckor och lådfronter

Nästan alla köksleverantörer har åtminstone ett lantligt utförande när det kommer till luckor och lådfronter. På dessa finns ofta någon form av list eller stuckatur och det är även vanligt med vitrinskåp med spröjsade glas. Benvitt, ljusgrått och beige är några vanliga färger som finns att välja på dessa modeller men det kan såklart skilja sig mellan olika leverantörer. Den som ska genomföra en köksrenovering och är på jakt efter den lantliga drömmen kan förslagsvis kolla köksmodeller från olika leverantörer innan valet görs.

Välj ljusa färger

Lantlig stil förknippas ofta med ljusa färger och dom gör verkligen sitt i den här typen av kök. Visst kan man välja mörka färger, till och med svart, men för den lantliga och mer romantiska känslan bör man satsa på ljusa färger. Se också till att få in så mycket naturligt ljus som möjligt i köket – det förstärker känslan ytterligare.

Ta in naturliga material

Något annat som verkligen är utmärkande för den lantliga stilen är trä och andra naturliga material. Även detta kan man ha i åtanke om man planerar en köksrenovering. Kanske finns möjlighet att lägga in ett vackert trägolv i samband med att man renoverar? Om inte är träpanel på väggarna ett bra alternativ – antingen från golv till tak eller så kallad bröstpanel med vackra lister.

Vitvaror i gammal stil eller gömda vitvaror

Vitvaror kan kännas särskilt svårt när man ska genomföra en köksrenovering i lantlig stil. Idag är mycket modernt och inte alls passande men letar man noggrant kan man hitta både spisar och kylskåp som med en gammaldags look som passar den här stilen. Ett annat alternativ är att gömma det som går bakom samma fronter som finns i resten av köket. Både diskmaskin och kyl går att dölja med sådana och det ger dessutom ett enhetligt och snyggt resultat.

Det är detaljerna gör skillnaden när man vill ha en lantlig dröm som resultat av sin köksrenovering. När renoveringen är klar kan man med fördel fylla upp med loppisfynd och andra gamla prylar för att få den rätta känslan i ett, trots allt, nytt kök.